Anasayfa

Tony’s Chocolonely sürdürülebilirlik stratejisini korumak için ‘altın hisse’ modelini başlatıyor!

Renkli çikolatalarıyla tanınan etik bir şekerleme şirketi olan Tony's Chocolonely, sürdürülebilirlik taahhütlerini korumak için benzersiz bir yönetişim yapısı başlattı. Hollandalı şirket, "altın hisseler" yaratarak hissedarların etik stratejisini baltalamalarını önlemeyi amaçlıyor.

2 Dakikalık Okuma
|
ÇSY Yatırımları ve Finans
Sürdürülebilirlik Stratejisi
Döngüsel Ekonomi

Çikolata üreticisi Tony’s Chocolonely, etik stratejideki değişiklikleri veto etme yetkisine sahip 'misyon koruyucuları' atadı.

Renkli çikolatalarıyla tanınan etik bir şekerleme şirketi olan Tony's Chocolonely, sürdürülebilirlik taahhütlerini korumak için benzersiz bir yönetişim yapısı başlattı. Hollandalı şirket, "altın hisseler" yaratarak hissedarların etik stratejisini baltalamalarını önlemeyi amaçlıyor. 

Bu hisselere, Tony's’in çikolata endüstrisindeki eşitsizlik ve sömürü ile mücadele misyonu ve kaynak sağlama ilkelerindeki herhangi bir yasal değişikliği veto etme yetkisine sahip bağımsız "misyon koruyucuları" sahip olacak.

Kakaosunu Gana ve Fildişi Sahili'nden alan ve "%100 sömürüsüz üretim" anlayışını benimseyen şirketin sahibi, kurucu ortak Maurice Dekkers ve aralarında eski yöneticiler, mevcut çalışanlar ve JamJar Investments'ın da bulunduğu diğer beş hissedardan oluşuyor. 

Nasıl işleyecek?

Sürdürülebilir girişimci Seth Goldman, eski Honest Tea CEO'su ve vegan markası Beyond Meat'in başkanı, İngiliz-Nijeryalı avukat ve TV sunucusu Ikenna Azuike ve eski Tony's yönetim kurulu üyesi Anne-Wil Dijkstra dahil olmak üzere görev koruyucularının Tony'nin liderliğini elinde tutmak için çeşitli yolları olacak. Sorumlu çalışanlar, kakao çiftçileri, iş ortakları ve tüketiciler gibi paydaşlar, çözüm için üst yönetimle birlikte çalışacak olan “koruyuculara” endişelerini anonim olarak iletebilecekler. Üst yönetimin etkisiz kaldığı durumlarda “koruyucuların” endişelerini şirketin yıllık raporunda veya gazete ilanlarında yayınlama veya Amsterdam'da yasal soruşturma ve tahkim talebinde bulunma yetkileri mevcut. Tony'nin CEO'su Douglas Lamont, bu hamlenin amaç odaklı diğer şirketlere kendi etki modellerini korumaları için ilham vermesini umuyor. 

Goldman ise bu yeniliğe dair bakış açılarını şu sözlerle açıkladı: "Kendi deneyimlerimden öğrendim ki, en yüksek misyon hedeflerine sahip şirketlerde bile, zaman değişiyor, insanlar değişiyor, yeni insanlar geliyor ve organizasyonlar da değişiyor. Yani hiçbir misyon garanti altında değil.”

"Yeni ve kanıtlanmamış her şey gibi, yol boyunca öğreneceğimize eminim. Ancak, yaklaşımımızın diğer amaca yönelik markalar için bir model olmasını da umuyorum."

S360'ta ortak değer yaratmayı odağımıza alarak günümüzün en önemli sürdürülebilirlik problemleri üzerine stratejik öneriler geliştiriyor, böylece kârı amaçla birleştiriyoruz.

Detaylı bilgi için kurumsal web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: www.s360.com.tr

İlginizi çekebilecek diğer makaleler

3 Dakikalık Okuma
July 26, 2024

Veriler, geçtiğimiz 12 aylık dönemde sıcaklıkların sanayi öncesi dönem ortalamasının 1,5 derece üzerinde olduğunu gösteriyor

4 Dakikalık Okuma
July 26, 2024

Dünya Mülteciler Günü: Yenilikçi yaklaşımlar sürdürülebilir geçim kaynaklarının inşasına nasıl yardımcı olabilir?

2 Dakikalık Okuma
July 26, 2024

Kuşaklar arası liderlik iş dünyasını ve toplumu güçlendirebilir