Anasayfa

Apple ilk 'karbon nötr' ürünlerini tanıttı

Apple, 12 Eylül'de çevre dostu olan ilk "karbon nötr" ürünlerini tanıtarak büyük bir adım attı. Yeni Apple Watch serisi, şirketin 2030 yılına kadar tüm ürünlerini "karbon nötr" hale getirme hedefine önemli bir katkı sağlayacak şekilde tasarlandı.

2 Dakikalık Okuma
|
Net Sıfır ve Karbonsuzlaştırma

Apple, 12 Eylül'de çevre dostu olan ilk "karbon nötr" ürünlerini tanıtarak büyük bir adım attı. Yeni Apple Watch serisi, şirketin 2030 yılına kadar tüm ürünlerini "karbon nötr" hale getirme hedefine önemli bir katkı sağlayacak şekilde tasarlandı.

Apple, bu yeni ürünün önceki modellere göre karbon salımında %75'lik bir azalma sağlayacağını duyurdu. Bu azalmayı elde etmek için şirket, ürünün üretim ve kullanım aşamalarında karbon salımlarını azaltmaya odaklandı. Ayrıca, kalan karbon salımlarını dengelemek için doğayı koruma projeleri aracılığıyla "yüksek kaliteli" karbon kredilerini kullanmayı planlıyor. Bu projeler, atmosferdeki karbonu uzaklaştırmak için otlakları, sulak alanları ve ormanları restore etmeyi içeriyor.

Apple'ın çevre, politika ve sosyal girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, bu ürün lansmanını şirketin 2030 hedefine giden yolda "önemli bir kilometre taşı" olarak değerlendirdi.

Bunun yanı sıra Apple, çevreye duyarlılığı artırmak için bir dizi önlem aldı. Örneğin, ürünün üretim aşamasında ve kullanımında %100 temiz enerji kullanarak salımları azalttı. Ayrıca, ürünlerin üretiminde %30 oranında geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir malzemeler kullanmayı benimsedi ve nakliyenin %50'sini hava taşımacılığı yerine daha çevre dostu yöntemlerle gerçekleştirmeye başladı.

Lansman sırasında, Apple'ın deri kullanımına son vereceği ve onun yerine %68 oranında tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içerikten üretilen çevre dostu bir tekstil ürünü olan FineWoven'a geçeceği duyuruldu. Ayrıca, yeni Apple Watch, %100 fiber bazlı ambalaj kullanarak çevre dostu bir yaklaşım benimseyen ilk Apple ürünü oldu.

Apple, ürünlerinin "karbon nötr" olduğunu iddia etmek için karbon dengeleme kredilerini kullanmasının tartışmalı olduğunu bilse de, bu projelerin gerçekten vaat edilen karbon azaltmalarını sağlamak için çaba gösterdiklerini vurguluyor. Şirket, Latin Amerika'daki projeleri desteklemek için Restore Fund adlı yenilikçi bir girişim başlattı ve bu projelerin uluslararası standartlara uygun olduğunu sertifikalandırmak için Verra, İklim, Toplum ve Biyoçeşitlilik Standartları ve Orman Yönetim Konseyi gibi kuruluşlardan yardım alıyor.

Ayrıca, Apple, Ev uygulamasında kullanıcılarına elektrik şebekelerinin ne zaman daha temiz veya daha az temiz enerji kaynaklarına sahip olduğunu bildiren Grid Forecast adlı yeni bir araç başlattı. Bu da çevreye duyarlı tüketim için kullanıcılara önemli bir bilgi kaynağı sunuyor.

S360'ta ortak değer yaratmayı odağımıza alarak günümüzün en önemli sürdürülebilirlik problemleri üzerine stratejik öneriler geliştiriyor, böylece kârı amaçla birleştiriyoruz.

Detaylı bilgi için kurumsal web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: www.s360.com.tr

İlginizi çekebilecek diğer makaleler

3 Dakikalık Okuma
July 26, 2024

Veriler, geçtiğimiz 12 aylık dönemde sıcaklıkların sanayi öncesi dönem ortalamasının 1,5 derece üzerinde olduğunu gösteriyor

4 Dakikalık Okuma
July 26, 2024

Dünya Mülteciler Günü: Yenilikçi yaklaşımlar sürdürülebilir geçim kaynaklarının inşasına nasıl yardımcı olabilir?

2 Dakikalık Okuma
July 26, 2024

Kuşaklar arası liderlik iş dünyasını ve toplumu güçlendirebilir